Saturday, 19 March 2011

St. Patricks day Baileys Cupcakes

Når jeg vurderte hvilken cupcake type jeg burde lage for st. paddys day lå valget mellom to smaker. Baileys eller Guinness. Jeg har aldri smakt en Guinness kake, men er generelt skeptisk til kaker laget med øl. Derfor ble det heller noe tryggere Baileys med Baileys smørkrem. Og det ble slett ikke værst.
Oppskrift er som følger:

Irish Cream Cupcakes
Ca 12 stk
90 gram smør, romtemperatur
2,5 dl sukker
1 egg, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 dl Bailey’s eller annen Irich cream
1 ss melk
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
Varm ovnen til 180 grader og fyll en cupcakepanne med papirformer
I en stor bolle visper du sammen smør og sukker med en elektriskhåndmikser til det har en luftig konsistens. Ca 3 min. 
Ha i egget og vaniljeekstrakt og bland godt.
Bland sammen Irich cream og melk i et litermål.
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en liten bolle og bland sammen.
Tilsett vekselvis til smørkremen, pass på å ikke bland for mye mellom hver gang.
Fyll cupcake formene ¾ fulle og bak i ca 20 minutter. Test med en tannstikke.

Irish cream smørkrem frosting
110 gram smør, romtemperert
7,5 dl melis
2 ss Bailey’s Irish cream
Grønn farge
Visp smøret med elektrisk håndvisp på høy fart i ca 3 minutter til den luftig og lett konsistens.
Tilsett Baileys og bland godt. Tilsett melis litt og litt til en passe tykk frosting. Bland i grøn farge.
Legg merke til mitt forsøk på å skape det irske flagget i høyre hjørne.. great success

En liten shamrock


Med negldesignet


Og før all pynten
 Her er også oppskrift på guinness cupcakes for dem som er interesert i det

No comments:

Post a comment

I'm grateful and happy for each of your comments! And I read and usually answer them all.